Nyhedsbrev
Tilmeld dig nyhedsbrev fra Center for Borgerdialog
Nyt om erfaringer, cases, metoder, udgivelser om borgerdialog.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Image CAPTCHA
Indtast de tegn, der vises i billedet.

WRAP-LEFT-BOTTOM

WRAP-CENTER-TOP

COLUMN-0

Værd at læse

Homo connexus

Morten Bay: Homo connexus – netværksmennesket. Gyldendal Business, 2009.

 

Bogen er en forfriskende rundtur i vores samtid med netværksbriller på. Bogens grundlæggende påstand er, at vi er godt på vej ind i et netværkssamfund - godt hjulpet på vej af de digitale medier. Et samfund, der hverken er liberalistisk/kapitalistisk eller socialistisk, men som ifølge Morten Bay tager det bedste fra begge verdner: et fællesskab af kommunikerende individer.

 

Så er tonen slået an, og forfatteren fortsætter med at se på arbejdsliv, medier og forbrug gennem netværksbrillerne. Det er interessant og tankevækkende læsning – i hvert tilfælde hvis man tilhører generationen før ”homo connexus”.Morten Bay ser en megatrend i vores samfundsudvikling i form af decentralisering: ”Der er en generel tendens i vores samfund lige nu, der river de store centrummer ned og flader samfundet mere ud,” skriver han. Og henviser bl.a. til fagbevægelsens medlemsflugt som et godt eksempel på, hvad der sker, når man centraliserer en organisation i en verden, hvor mennesker tænker decentralt.

 

En tankevækkende pointe i en tid, hvor mange offentlige institutioner centraliseres: Større sygehuse, større uddannelsesinstitutioner, færre og større skoler i kommunerne og centraliseret borgerservice. Måske er pointen, at centralisering og decentralisering kan gå hånd i hånd, hvis blot der skabes en nem og decentral adgang til de nye, store institutioner – f.eks. digitalt.

WRAP-CENTER-BOTTOM

WRAP_RIGHT-MIDDLE

WRAP-RIGHT-BOTTOM

Adresse

Center for Borgerdialog

Telefon: 24 47 78 18
> Mail