Nyhedsbrev
Tilmeld dig nyhedsbrev fra Center for Borgerdialog
Nyt om erfaringer, cases, metoder, udgivelser om borgerdialog.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Image CAPTCHA
Indtast de tegn, der vises i billedet.

WRAP-LEFT-BOTTOM

COLUMN-0

Lyt til elefanterne

Anna Ebbesen og Astrid Haug: Lyt til elefanterne. Digital kommunikation i praksis. Gyldendal Business, 2009

 

Glem alt om teknologi. Det handler om mennesker og om, hvad vi vil med hinanden. Det er i al korthed hovedpointen i bogen, som giver en jordnær indføring i de fristende digitale universer, som mange virksomheder og institutioner er godt i gang med at kaste sig ud i: Facebook, blogs, idéstorm, netafstemninger m.v.

 

Bogens udgangspunkt er at de digitale medier har medført et paradigmeskifte i form af ”det store kontroltab”: I den digitale verden er modtagerne ikke længere passive – de er medskabere. Og som afsender skal man vænne sig til, at man ikke længere har fuld kontrol over sine budskaber.Forfatterne konstaterer, at mange organisationer snubler i deres digitale kommunikation. Bogen indeholder et væld af eksempler fra ind- og udland på mere eller mindre vellykket digital kommunikation.

 

De opfordrer til at holde hovedet koldt og huske, at internettet er et værktøj på linje med alle andre kommunikationsværktøjer. Det er ikke et vidundermiddel, der fritager afsenderen fra at tænke strategisk og tage stilling til, hvad de digitale platforme skal bruges til”Når man vælger dialogen, skal man være meget bevidst om, hvordan man vil håndtere den og hvad man vil bruge den til.. Hvor langt skal politikerne gå i åbenhedens navn? Er al borgerinddragelse god, bare fordi det signalerer åbenhed? Giver åbenheden nogen mening, hvis politikerne alligevel aldrig følger borgernes vilje?

 

WRAP-CENTER-BOTTOM

WRAP_RIGHT-MIDDLE

WRAP-RIGHT-BOTTOM

Adresse

Center for Borgerdialog

Telefon: 24 47 78 18
> Mail