Hvem er vi?
Samskabelse og borgerinddragelse er vores kerneområde
Vi hjælper kommuner og andre offentlige organisationer med at udvikle deres organisation, kompetencer og ledelse i en mere involverende og samarbejdende retning.
Center for Borgerdialog er sat i verden for at udvikle vores nærdemokrati og velfærdssamfund ved at styrke dialog og samarbejde mellem det offentlige og borgere og civilsamfund.
Vi arbejder forskningsbaseret – og har en kritisk-konstruktiv tilgang til borgerinddragelse og samskabelse. Vores kerneområder er formidling, kompetenceudvikling og strategisk rådgivning. Desuden tilbyder vi følgeforskning og analyser af jeres demokrati- og inddragelses-indsatser som udgangspunkt for læring og udvikling.
Formidling af viden står centralt i vores arbejde. Vi følger den danske og internationale udvikling på feltet tæt og fungerer som et videnscenter, der indsamler og formidler praksis- og forskningsbaseret viden om erfaringer og metoder inden for demokratiudvikling, borgerinddragelse og samskabelse.
CfB er grundlagt af Anne Tortzen i 2009 og drives som en netværksvirksomhed. CfB trækker på en række erfarne samarbejdspartnere med et solidt videns- og erfaringsgrundlag inden for demokratiudvikling, borgerinddragelse, samskabelse, organisation, ledelse og procesledelse.

Leder af CfB, Anne Tortzen
Grundlægger og leder af CfB er Anne Tortzen, ph.d. og ekspert i borgerinddragelse og samskabelse. Anne har en baggrund som cand.scient.pol., journalist og proceskonsulent og har arbejdet med kommunikation, inddragelse og nærdemokrati i mere end 20 år. Hun har stor viden om borgerinddragelse og demokratiudvikling i både ind- og udland.
For tiden beskæftiger Anne sig særligt med to temaer, nemlig samskabelse og demokratisk fornyelse. Hendes ph.d. afhandling fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC handlede om samskabelse i danske kommuner – og er omarbejdet til bogen ‘Samskabelse af velfærd – muligheder og faldgruber’ (Hans Reitzel, 2019).
I sin bog ‘Demokratisk fornyelse – byer der går foran’ (Hans Reitzel, 2020), ser Anne samskabelse som led i en større, international demokrati og styringsdagsorden – og giver et indblik i erfaringer med nye demokratiske metoder – både digitale og analoge – i fire europæiske byer.
I den seneste bog ‘Kort og godt om samskabelse i praksis’ (Dansk Psykologisk Forlag, 2021) giver Anne – sammen med sin samarbejdspartner, Manon de Jongh – en praksisnær indføring i, hvordan organisationer bliver bedre gearet til at arbejde samskabende.
Anne er en efterspurgt foredragsholder og forfatter til en række publikationer, artikler og debatindlæg.
CfBs samarbejdspartnere
Center for Borgerdialog arbejder netværksbaseret og trækker på en række erfarne samarbejdspartnere blandt praktikere og forskere. Blandt vores danske samarbejdspartnere er:

Manon de Jongh
Organisationspsykolog, selvstændig ledelseskonsulent, coach og forsker
Manon har skrevet ph.d. om borgerinddragelse og er ekspert i organisation og ledelse samt procesledelse og gruppedynamikker.

Annika Agger
Lektor i offentlig forvaltning på RUC
Annika er særligt optaget af grøn bæredygtighed og er ekspert i borgerinddragelse og demokratiudvikling i et styringsperspektiv.

Helle Hygum Espersen
Seniorprojektleder, VIVE
Helle er master i socialt entreprenørskab og ekspert i samskabelse og frivillighed med særligt fokus på civilsamfundets rolle.
Internationalt samarbejder Center for Borgerdialog med en række forskere samt rådgivningsvirksomheden Governance International i Storbritannien og Medborgardialogprojektet under det svenske KL (SKR).
